Aalten 0543-740010
Doetinchem 0314-216155
's-Heerenberg 0314-343877
Lichtenvoorde 0544-353739
Lochem 0573-250185
Zutphen 0575-743210
Schrijf je in
werken met de handen

Gouden handen

Wat is toch de reden dat veel jongeren niet meer met de handen willen werken? Waar is toch het vreemde idee ontstaan dat een echt vak leren niet interessant genoeg is? Dat vragen wij ons dagelijks af en daarom willen we dolgraag het tegendeel bewijzen. Wij geloven namelijk dat onze regio vele gouden handen rijk is die jammer genoeg niet benut worden.

Heeft jouw kind groene vingers, is het eigenlijk een klusser of techneut, of juist een zorgzaam type? Stimuleer ze dan vooral om die kantoorbaan links te laten liggen en zich te richten op de prachtige kansen die onze regio biedt in sectoren als techniek, zorg, bouw, groen, logistiek en productie. Dit zijn stuk voor stuk sectoren waar ze met open armen worden ontvangen; nu, maar ook in de toekomst. Gegarandeerd dat ze snel een baan in hun vakgebied vinden!

Juist leren in de praktijk
We zien vaak dat deze jongens en meiden zich makkelijk dingen eigen maken; alleen niet uit de boeken, maar wél in de praktijk. Met name daarom is ooit de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) in het leven geroepen. Eén dag per week voor de theorie, maar daarnaast direct 4 dagen aan de slag in het vakgebied dat hen zo aanspreekt. In de vele jaren dat wij leerlingen begeleiden in hun BBL-traject hebben wij ze zien opbloeien. Na al die tijd in de schoolbanken, ervaren ze vaak voor het eerst wat ze echt leuk vinden en waar ze goed in zijn. Het resultaat: een energieker en zelfverzekerder kind. Dat wil toch elke ouder?

Keuzes
Stel, ze hebben de keuze hebben gemaakt om hun hart te volgen en een vak te leren. Dan moeten ze vervolgens ook nog kiezen welke specifieke richting bij hun past. En ook die keuze is soms lastiger dan je denkt; zeker op de jonge leeftijd waarop ze deze al moeten maken. Zit jouw zoon of dochter momenteel in deze keuzestress? Bij Seesing Flex hebben we de ervaring en kennis in huis om samen met hen de geschikte richting te kiezen en daar ook een passende leerwerkplek bij te vinden. We helpen hen graag verder!

Goud waard
Laten we vooral de kwaliteiten van onze jonge generatie benutten; ook als ze in de praktijk een vak willen leren. Want hun handen zijn in alle opzichten goud waard!

 

Column in Achterhoekse Courant juni 2021