Aalten 0543-740010
Doetinchem 0314-216155
's-Heerenberg 0314-343877
Lichtenvoorde 0544-353739
Lochem 0573-250185
Zutphen 0575-743210
Schrijf je in
Ineke Eskes

Ineke: de opleidingscoördinator van Seesing Flex

Wie is Ineke en wat is jouw functie bij Seesing Flex?
Ineke, 53 jaar, getrouwd met Hans en 2 dochters. Ik woon in Doetinchem en in mijn vrije tijd ga ik graag uit eten en wandel en fiets veel. Met ruim 30 jaar ervaring in de uitzendbranche, vervul ik de rol van opleidingscoördinator en intercedent bij Seesing Flex.

Hoe geef jij invulling aan jouw rol als opleidingscoördinator?
Om de toekomstige BBL’ers te bereiken, zorgen we dat we goed zichtbaar zijn (on- én offline) en onderhouden we veel en goede contacten met middelbare scholen. Zo zijn we op het juiste moment in contact met de studenten en kunnen we ze ondersteunen bij het maken van hun studiekeuze.

Wat kun jij betekenen voor iemand die een BBL-opleiding wil starten of zich wil laten om-, of bijscholen?
Ik begeleidt een BBL’er van A tot Z; ik help ze bij hun zoektocht naar een (BBL-)opleiding, zorg voor een passende werkgever en maak ze bewust van hun verantwoordelijkheid als werknemer. We zijn de schakel tussen ouders, school en praktijkopleider. “Op tijd komen hè” roepen we vaak. Ze komen jong & onbevangen bij ons binnen en gaan als ervaren persoon de deur uit. Dat is prachtig om te zien.

Daarnaast krijgen we als intercedenten vaak ook net iets meer voor elkaar. “Zo hadden we onlangs een kandidaat die nog net geen 17 was en zich dus nog niet kon inschrijven voor een opleiding tot chauffeur.  Wij hebben uiteindelijk met onze ervaring en contacten geregeld dat hij tóch met de opleiding kon beginnen.”

Seesing Flex heeft een groot netwerk in een verscheidenheid aan sectoren. Wij kennen de Achterhoekse bedrijven door en door. Wij weten waar ze naar op zoek zijn en hoe vacatures dus het beste ingevuld kunnen worden. Mist een mogelijke kandidaat nog bepaalde ervaring of is er nog een rijbewijs of certificaat nodig, dan kunnen wij ze een passende opleidingsmogelijkheid bieden zodat ze zich kunnen om- en of bijscholen.  

Wat weten mensen niet van Seesing Flex en BBL wat ze wel zouden moeten weten?
Wat mensen vaak niet weten is dat je compleet ontzorgd wordt door ons. Zo betaalt Seesing Flex bijvoorbeeld het gehele BBL-traject; les- en examengeld en de boeken. Ook is vaak niet bekend dat we naast het invullen van tijdelijke banen ook vaste banen mogen verzorgen en dat we een baangarantie afgeven bij het bedrijf of via Seesing Flex. 

Hoe zijn jullie het beste bereikbaar?
We willen het laagdrempelig maken voor scholieren om contact met ons op te nemen om informatie te verkrijgen over een BBL-traject. Zo zijn we bereikbaar via Whatsapp op 06 – 27 25 75 19. Kandidaten die het fijn vinden, mogen ook zonder afspraak één van onze vestigingen binnenlopen in ’s Heerenberg, Doetinchem, Wehl, Lichtenvoorde, Aalten, Zutphen of Lochem. Verder is alle informatie te vinden op onze website leert.seesingflex.nl en hier kan je ook je gegevens achterlaten. Wij nemen vervolgens contact op voor het maken van een afspraak, want zoals gezegd… Het begint voor ons altijd met een persoonlijk gesprek!

Seesing Flex. Door Achterhoekers, Voor Achterhoekers