Aalten 0543-740010
Doetinchem 0314-216155
's-Heerenberg 0314-343877
Lichtenvoorde 0544-353739
Lochem 0573-250185
Zutphen 0575-743210
Schrijf je in
Goed idee dat omdenken

Schaarste vraagt om dubbel omdenken

Schaarste vraagt om dubbel omdenken

Schaarste! Ik kan het woord eigenlijk niet meer horen. Want naast de schaarste in grondstoffen, materialen, gas en energie, hebben veel werkgevers – en dus wij als uitzendbureau in het kwadraat – al geruime tijd te maken met schaarste in het aanbod van kandidaten. Dit geldt voor vrijwel alle sectoren, maar de techniek, bouw en zorg spannen hierin nog steeds de kroon. Gelukkig beschikken wij over de gedreven mensen, kennis en ervaring om steeds weer op de veranderende arbeidsmarkt in te spelen. Het is immers ons vak om mensen te plaatsen bij onze opdrachtgevers. Maar als de kandidaten er in bepaalde sectoren écht niet zijn, dan kun je nog zoveel investeren in vacaturebanken, cv-databases en de meest creatieve online en offline marketingacties, maar dan volstaat zelfs dat niet meer. Dan moet je dus opnieuw omdenken!

Omscholen in de techniek
Dat omdenken doen we onder meer in de vorm van omscholen. Zo hebben we in de afgelopen jaren al diverse agrariërs, die moesten of wilden stoppen, omgeschoold naar technische beroepen, zoals carrosseriebouwer, lasser of machinebouwer. Onze ervaringen met deze beroepsgroep zijn erg positief. Het betreft namelijk harde werkers die van nature zelfstandig én zelfstartend zijn en bovendien over een goed technisch inzicht beschikken. Allemaal eigenschappen waar de Achterhoekse technische maakindustrie om staat te springen.

Omscholen in de bouw
Voor de bouwsector ervaren wij dat ook hier voormalig agrariërs uitstekend passen, maar ook kandidaten met praktische beroepen zoals slagers, bakkers en koks bleken meer dan eens een perfecte match bij één van onze opdrachtgevers. Door deze positieve ervaringen hebben we zelfs besloten om – in samenwerking met meerdere Achterhoekse bouwondernemingen, Bouwmensen en onze opleidingstak Evolon – het opleidingstraject ‘BOUWBLOKKEN’ te ontwikkelen. Dit traject zorgt ervoor dat handige mensen, die uit het juiste hout gesneden zijn, in relatief korte tijd opgeleid kunnen worden voor een specialisme in de bouw. Het grote voordeel is dat je direct op de bouwplaats aan de slag gaat en dus ook een salaris conform bouw-cao verdient. Deze constructie zorgt ervoor dat de overstap voor mensen met een huishouden en dus vaste lasten financieel ook haalbaar is.

Omscholen in de zorg
Ook voor de zorgsector zijn we in een vergevorderd stadium met het opzetten van gecertificeerde cursussen en BBL-opleidingen. We kijken ernaar uit om, vanaf januari 2023, Achterhoekers met een zorghart op te leiden tot Helpende niveau 2(+), of Verzorgende IG niveau 3.

Nu denk je misschien; wat maakt dat een uitzendbureau zo groot inzet op opleidingen? Dat doen we simpelweg omdat we onze rol als één van de grootste werkgevers in de regio serieus nemen en een zo groot mogelijke bijdrage willen leveren aan het succes van werkend Achterhoek.

Sander Kolkman
Directeur Seesing Flex