Aalten 0543-740010
Borculo 0573-250185
Doetinchem 0314-343877
's-Heerenberg 0314-343877
Lichtenvoorde 0544-353739
Lochem 0573-250185
Winterswijk 0544-353739
Schrijf je in

Wat nu als we werkplekscholing gaan subsidiëren?

Zo’n jaar geleden heb ik, vanuit mijn rol bij Seesing Flex, zitting genomen in de Thematafel ‘Onderwijs en Arbeidsmarkt’, een initiatief van de Achterhoek Ambassadeurs. In deze Thematafel komen bestuurders van het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en overheid bijeen met als doel: een toekomstbestendige Achterhoekse arbeidsmarkt dichterbij brengen, waaraan de beschikbare beroepsbevolking zoveel mogelijk én duurzaam meedoet. Een arbeidsmarkt waarin niet de beperkingen maar de competenties, vaardigheden en ontwikkelmogelijkheden van (potentiële) werknemers centraal staan. Op deze manier gaan we samen voor een duurzame invulling van het capaciteitsvraagstuk.

Een hele mond vol deze doelstelling, maar vrij vertaald willen we ervoor zorgen dat iedereen die kan werken, ook daadwerkelijk aan het werk gaat. Om onze regio te laten floreren, hebben we namelijk een ieders inbreng hard nodig. Wij zijn ervan overtuigd dat het kan, maar om het voor elkaar te krijgen, moet er nog wel wat gebeuren. Het aanbod van arbeidskrachten sluit namelijk niet goed aan bij de vraag. Om deze twee dichter bij elkaar te brengen, is scholing en flexibiliteit van alle partijen nodig.

In onze rol als arbeidsbemiddelaar in de Achterhoek zijn wij dagelijks werkzoekenden aan het stimuleren om buiten de kaders te denken en eventueel (bij)scholing te volgen. Anderzijds kost het ons ook regelmatig flink wat overredingskracht om opdrachtgevers aan te moedigen toch die kandidaat te kiezen die wellicht niet voor de volle 100% aan het profiel voldoet. Als de basis goed is, zijn wij ervan overtuigd dat we, met de juiste scholing en begeleiding, die kandidaat wel op niveau krijgen.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar zoveel mogelijk scholing op de werkplek. Ik ben mij ervan bewust dat dit wat vraagt van het bedrijfsleven, omdat de werkdruk vaak al hoog is. Juist daarom denk ik dat we daarin iets moeten doen met de beschikbare scholingssubsidies. Ik geloof erin dat als we de bedrijven financieel kunnen ontlasten in de begeleidingskosten, zij ook wel genegen zijn om daar mensen deels voor vrij te spelen. Dit levert mijns inziens veel op:

  • Nieuwe werknemers die zeer gericht zijn opgeleid en daardoor loyaal naar het bedrijf;
  • Bestaande werknemers die extra waardering krijgen omdat ze kennis overdragen;
  • Verbeterde inwerktrajecten, omdat daar dan de middelen en ruimte voor zijn;
  • Extra arbeidsmogelijkheden, waardoor we meer werknemers voor de Achterhoek behouden.
  • Kortom een win-win-win voor alle partijen.

Het ziet ernaar uit dat dit idee wordt omarmd door de Thematafel en als we alle partijen hiervan kunnen overtuigen, dan hoop ik dat spoedig de eerste initiatieven van deze werkplekscholing worden ingezet. Ik ga mij er in ieder geval hard voor maken!

Sabine ten Holder
Directeur Seesing Flex