Aalten 0543-740010
Doetinchem 0314-216155
's-Heerenberg 0314-343877
Lichtenvoorde 0544-353739
Lochem 0573-250185
Zutphen 0575-743210
Schrijf je in

Yes, eindelijk afgestudeerd! Maar wat nu?

Na een aantal jaren hard werken is het je dan eindelijk gelukt, je bent afgestudeerd en klaar om het werkveld te betreden. Tijdens je studie ben je er achter gekomen wat de positieve en negatieve aspecten zijn binnen de branche. Is dit wel de juiste branche waar jij je brood in wil gaan verdienen? Of ben je er tijdens je studie achter gekomen dat je eigenlijk totaal iets anders wil gaan doen? Je struint het internet af naar vacatures, wat toch lastiger blijkt dan gedacht. Door het lezen van deze blog weet jij hoe je na het afstuderen direct aan de bak kunt. Het harde werken gaat nu pas echt beginnen!

Ben jij een persoon die na je studie graag direct aan de slag wil om geld te verdienen? Begin dan op tijd met je zoektocht. Tijdens het afstuderen heb je natuurlijk genoeg aan je hoofd, maar het is wel de periode dat de zoektocht naar jouw droombaan gaat beginnen.

Een cv dat tot in de puntjes klopt!

Voordat je begint met het sollicitatieproces is het van belang dat je cv up-to-date is. Vergeet hierbij niet jouw relevante werkervaring mee te nemen. Het is niet nodig dat jouw bijbaantje moet aansluiten op de branche waarin je werk zoekt. Je hebt namelijk altijd vaardigheden opgedaan bij jouw bijbaan, die je natuurlijk kunt benutten in jouw nieuwe baan! Wil je gebruik maken van onze gratis online CV-maker? Klik dan hier.

Je hoeft het natuurlijk niet allemaal zelf te doen

Honderden bedrijven zijn dagelijks op zoek naar top-kandidaten voor het invullen van een functie binnen hun bedrijf. Ze zijn dagelijks actief op platforms zoals LinkedIn en Indeed. Zorg ervoor dat ook jij hier te vinden bent.

Hoe is jouw online imago?

Heb jij je eigen naam weleens gezocht op Google? Dit is een van de eerste handelingen die een bedrijf doet na het ontvangen van jouw sollicitatiebrief. Zorg er dus voor dat jij jouw profiel wat “opgeschoond”. De feestende foto’s uit je studententijd zijn leuk voor in een plakboek, maar hoeven niet op jouw Facebook of Instagram te domineren. 

Niet in het wildeweg gaan versturen

Zorg ervoor dat je niet zomaar naar iedereen je sollicitatiebrief stuurt om maar een baan te vinden. Zoek bedrijven waar jij denkt veel te kunnen leren. Je eerste baan is namelijk niet altijd jouw droombaan, maar door de juiste werk- en leerervaring komt de droombaan wel steeds dichterbij. Schrijf jouw motivatiebrief gericht naar het bedrijf en bel vervolgens de contactpersoon.

Breid jouw netwerk uit

Ken jij iemand in jouw omgeving die al werkt in de branche waarin jij werk zoekt? Vraag deze persoon om tips en tricks binnen het vakgebied. Misschien kan deze persoon jou in contact brengen met andere mensen binnen de branche sector zo verbreed je jouw netwerk!

Stappenplan van Seesing Flex

Seesing Flex kan jou ook helpen bij deze zoektocht. Wij zijn gespecialiseerd in diverse branches en kennen veel bedrijven in de Achterhoek erg goed. Nadat een kennismakingsgesprek heeft plaatsgevonden gaat één van onze medewerkers samen met jou aan de slag om een baan te vinden die bij jou past.