Aalten 0543-740010
Doetinchem 0314-216155
's-Heerenberg 0314-343877
Lichtenvoorde 0544-353739
Lochem 0573-250185
Zutphen 0575-743210
Schrijf je in
Wij helpen jou solliciteren!

Sollicitatietips

Werken is meer dan alleen geld verdienen. Het is ook een goede manier om jezelf verder te ontwikkelen en je kennis verdiepen. Om ervaringen en nieuwe contacten op te doen en om waardering te krijgen. Van jezelf en van anderen. Kortom, een leuke baan is een opstap naar een leven waarin je het beste uit jezelf haalt. Seesing Flex helpt je daar graag bij met handige tips voor het solliciteren. Op een informele maar zeer professionele manier helpen wij jou in het proces op zoek naar een baan die jou op het lijf is geschreven.

Solliciteren kun je leren!

Bij een sollicitatiegesprek gaat het niet alleen om je diploma’s en werkervaring. Zo’n gesprek is juist de ideale manier om verder te kijken dan alleen jouw papieren. Je persoonlijkheid en presentatie kunnen dan wel eens van doorslaggevend belang zijn. Wil je tijdens je sollicitatiegesprek optimaal voor de dag komen? Maak dan gebruik van deze sollicitatietips:

 • Een goed begin is het halve werk
  Verdiep je vooraf in het bedrijf. Dat kun je bijvoorbeeld doen via hun website of jaarverslag. Weet de route naar het bedrijf en zorg dat je ruim van tevoren vertrekt, zodat je zeker op tijd bent.​​
 • Vragen staat vrij
  Bedenk vooraf vragen over het bedrijf, de branche en de openstaande functie en durf ze te stellen. Zo toon je interesse en assertiviteit.
 • Oefening baart kunst
  Oefen het sollicitatiegesprek met een vriend of familielid. Zo kun je je beter voorbereiden op de vragen die je worden gesteld. Veelvoorkomende vragen zijn bijvoorbeeld:
  • Waarom wil je graag bij dit bedrijf werken?
  • Waarom ben/wil je weg bij je vorige werkgever?
  • Hoe zie jij jouw toekomst bij ons bedrijf?
 • Kleren maken de man… en vrouw
  Verdiep je in de cultuur van het bedrijf waar je gaat solliciteren en pas je kledingstijl daarop aan. Een advocatenbureau of technisch bedrijf vragen om een andere outfit dan een kledingzaak of productiebedrijf.
 • Blijf jezelf
  Doe je niet anders voor dan je bent. Dat houd je nooit vol en daarmee heb je dus uiteindelijk alleen jezelf voor de gek. Bedenk wat je goede eigenschappen zijn, maar ook je verbeterpunten. Probeer jezelf zo gunstig mogelijk te verkopen zonder hierbij je identiteit te verliezen.
 • Google jezelf
  Zoek jezelf eens op in Google. Veel bedrijven doen dit voorafgaand aan een gesprek en op deze manier ben je daarop voorbereid. Wees ook alert op profielen die op internet van jou staan. Een foto op Facebook waarop je helemaal 'losgaat' kan een beeld scheppen waarvan je je moet afvragen of je dat wilt.
 • Gebruik een volwassen e-mailadres
  Een sollicitatiemail afkomstig van Marietjuuuh_Liefie@hotmail.com zet direct de verkeerde toon. Maak voor je sollicitaties een ander adres aan: mariet.janssen@hotmail.com komt een stuk professioneler over.
 • Werk je CV regelmatig bij
  Zorg ervoor dat je CV altijd up-to-date is. Dus werk deze regelmatig bij met je laatste opleidingen/werkervaring en/of trainingen. Less is more, dus houd je CV beknopt en leesbaar. Dat doe je door bijvoorbeeld gebruik te maken van opsommingstekens. Een korte profielomschrijving op jouw CV wordt vaak ook erg gewaardeerd; hiermee krijgt de lezer direct al een beter beeld van jou als persoon. Vind je het lastig om een professionele CV op te stellen? Maak dan gebruik van onze gratis online CV-maker. Klik hier om te starten.

Lees voor meer inspiratie ook eens onze blogs.