Aalten 0543-740010
Doetinchem 0314-216155
's-Heerenberg 0314-343877
Lichtenvoorde 0544-353739
Lochem 0573-250185
Zutphen 0575-743210
Schrijf je in
Beterschap

Ziekmelden

Je wilt je ziekmelden

Ben je ziek en kun je niet naar je werk? Lees dan onderstaande procedure en houd je aan de richtlijnen en voorschriften bij ziekte conform ons ziekteverzuimreglement. Heb je daarbij nog vragen over je uitbetaling bij ziekte, kijk dan in de ABU-CAO voor uitzendkrachten.

Seesing Flex is eigen risicodrager voor de Ziektewet. Vitaal! Arbo draagt, in opdracht van Seesing Flex, zorg voor de verzuimadministratie, verzuimbegeleiding en de uitvoering van de Ziektewet in het kader van de Wet Eigenrisicodrager Ziektewet. 

Procedure bij ziekte

Hieronder vind je via de pdf-link een uitgebreide toelichting over de te volgen procedures bij het ziek- en beter melden. Wij verwachten dat je je houdt aan de afspraken zoals ze vermeld zijn en/of met jou gemaakt zijn. Het niet naleven van de regels/afspraken kan namelijk gevolgen hebben voor de hoogte van jouw ziekte-uitkering. Mocht je hier vragen over hebben, dan lichten wij die graag toe.

Even in het kort wat je moet doen als je ziek bent: 

1. Ziekmelden
Seesing Flex is jouw officiële werkgever en wij zijn verantwoordelijk voor de ziekmelding. Indien je ziek bent, ben je verplicht je persoonlijk (mag ook telefonisch) voor aanvang van de werkzaamheden ziek te melden bij het bedrijf waar je werkt. Daarna bel je tussen 8.30 en 9.00 uur jouw contactpersoon bij Seesing Flex. Wij zijn namelijk verplicht om ziekmeldingen voor 9.00 uur aan de instanties door te geven, anders worden deze niet meer dezelfde dag verwerkt. 
Een ziekmelding moet persoonlijk: dat mag ook telefonisch maar niet per mail of via whats-app.

2. Wat gebeurt er als ik ziek word tijdens mijn werk?
Wanneer je ziek wordt tijdens het werk, meld dit dan direct aan jouw leidinggevende bij het bedrijf waar je werkt. Je belt vervolgens Seesing Flex zodra je naar huis gaat.

3. Activiteiten gericht op werkhervatting
Als je ziek bent, dien je alles in het werk te stellen om weer gezond te worden, zodat je spoedig je werk kunt hervatten. Jouw overige activiteiten mogen jouw genezing niet belemmeren.

4. (Gedeeltelijk) herstel
Het is mogelijk dat je je werkzaamheden (gedeeltelijk) hervat of andere vervangende werkzaamheden gaat verrichten. Mocht je hierdoor nog gedeeltelijk recht hebben op een Ziektewetuitkering, dan dien je je te houden aan de regels die hieraan gesteld worden. Ben je (gedeeltelijk) beter, meld dit dan voor 9.00 uur bij Seesing Flex.

5. Wat gebeurt er als ik na 9.00 uur bel?
Je bent verplicht om je tussen 8.30 en 9.00 uur ziek te melden. Bel je na 9.00 uur dan heb je een extra wachtdag. 

Klik hier voor de telefoonnummers van de vestigingen

Wij hopen dat  je snel weer hersteld bent!